AJ MEDICAL®

OMRON Walking Style X Stegräknare/Aktivitetsmätare

 

NYHET! Art.nr. 4028 Omron Stegräknare
Walking style X

Fetman ökar stadigt runt om i världen och så även i Sverige. Många har varken tid eller lust att springa i löpspåret 1-2 timmar i veckan. Det som rekommenderas av media och diverse hälsoexpertis är vardagsmotion med daglig aktivitet. En halvtimme aktivitet per dag är allt som behövs för en god hälsa, fysisk aktivitet är rörelse - all rörelse räknas. Detta är något som folket har tagit fasta på och vi ser ett stadigt växande intresse för gång och stavgång. Stegräknare har en vetenskapligt bevisad effekt för personer som vill underhålla sin vardagsmotion och generella hälsa.

Därför lanserar Omron nu det helt nya konceptet aktivitetsmätaren. Aktivitetsmätaren bygger på gång men mäter intensiteten i det du gör och kan användas till fler saker. Personerna behöver inte längre begränsa sig till 10 000 steg om dagen. Istället kan varje person individuellt anpassa sin vardagsmotion för att gå ned i vikt eller bibehålla sin vikt genom att gå långsamt under en tid eller om personen vill gå snabbt under en kortare tid.

Walking Style X mäter fysisk aktivitet som visas och härleder från MET (Metabolic Equivalent Task). En MET är energi och kaloriförbrukning vid vila, en person bör uppnå tre MET per dag för en hälsosam livsstil. Mätaren räknar ned motivationsnivåer av totalt 21 st per vecka, motsvarande 3 st per dag. Personen kan avgöra om motionsnivån uppnås genom lugn gång eller snabb gång och mer aktiv rörelse. Walking Style X mäter aktiviteten och räknar ned år dig. Mätaren ger även en uppskattning av hur mycket tid per dag som du bör röra dig för att uppnå din dagliga kvot i relevans med veckomålen.

* Totalt antal steg
* MET (Metabolic Equivalent Task) Total aktivitet per dag och veckomål.
* Mål / Tid - Visar hur många minuter aktivitet som bör förbrukas för att nå målet över en vecka (varierar automatiskt beroende på intensiviteten).
* Aerobic step - Mäter antal steg som tas sammanhängande, vilket är viktigt för effektiv viktnedgång och motivation.
* Sträcka - Mäter hur långt alla steg motsvarar i km.
* Trippmätare - För specifika situationer.
* Kaloriräknare - Räknar beräknad kaloriförbrukning baserad på intensiteten i aktiviteten.
* 7-dagars minne - Stegräknaren lagrar automatiskt resultaten och ändrar datum vid 24:00. Användaren kan sedan gå tillbaka och se hur aktiv du varit den gångna veckan, och om "hälsobudgeten" har följts.
* Inbyggd klocka
* Unik 3D sensorteknologi -
Du kan bära mätaren var du vill (i fickan, väskan, runt halsen, på höften etc.).

Bruksanvisning på svenska medföljer.

Bruksanvisning som PDF.

Batterier ingår. 2 års Garanti.

4028 Omron Walking Style X
Ord.pris 498:- (623:- inkl.moms)
Introduktionspris
399:- (499:- inkl.moms) Köpa

Beställning och sortiment.         

 


Klicka här för att komma till startsidan med innehållsförteckning om Du hoppat över den!
Copyright © 1998-2010 AJ MEDICAL®. All rights reserved. Tfn. 0046 (0)8 767 29 70.
Uppdaterad: september 09, 2010.